قدس آنلاین: علی خضریان نماینده مردم تهران، در خصوص طرح تحقیق و تفحص از شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی با بیان اینکه برای پیگیری حقوق مردم و به ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی درخواست تحقیق و تفحص از شستا را در مجلس ثبت نمودم؛ گفت: شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، شرکت هلدینگ سرمایهگذاری متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است که در زمینه مدیریت سرمایهگذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکتها، فعالیت میکند.
این نماینده مجلس گفت: شستا در سال ۱۳۶۵ در قالب یک شرکت سهامی خاص، با سرمایه اولیه ۲ میلیارد تومان، از داراییهای سازمان تأمین اجتماعی تأسیس گردید و در حال حاضر بهطور متوسط معادل ۱۰ درصد از مجموع ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران متعلق به شرکتهای زیرمجموعه شستا میباشد.
عضو هیات رییسه کمیسیون اصل نود ادامه داد: شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، دارای ۱۶۵ شرکت مدیریتی و ۶۵ شرکت غیرمدیریتی میباشد که فعالیتهای گستردهای را در صنایع مختلف از جمله صنایع دارویی، سیمان، قیر، کارخانجات لاستیک و تایر، ترابری ریلی و برخی فعالیتهای اقتصادی دیگر دارد. از شرکتهای وابسته که تمام یا بخش عمده سهام آنها متعلق به شستا است؛ شامل شرکت هلدینگ پتروشیمی تاپیکو، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت پالایش نفت ایرانول، شرکت پتروشیمی جم، شرکت خدمات بهداشتی و درمانی میلاد سلامت میباشند.
خضریان تاکید کرد: شستا یک شرکت سرمایهگذاری است که در حال حاضر مجموعهای با بیش از ۲۰۰ شرکت را اداره میکند. مجموع داراییهای این شرکت در سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۵۷ هزار میلیارد تومان و درآمد سالانه آن نزدیک به ۳۲ هزار میلیارد تومان اعلام شده است. این موضوع با توجه به نوسانات ارز و همچنین افزایش حدودا ۳۰۰ درصدی ارزش ملک در یکی دو سال اخیر قطعا ۲ برابر شده است؛ چرا که بسیاری از دارایی های شرکت ها در قالب خرید املاک و مستغلات تعریف می گردد. همچنین درآمد شرکتهای فرعی شستا که در بورس تهران فعال میباشند در سال ۱۳۹۱ در مجموع بالغ بر یک هزار ششصد میلیارد تومان برآورد گردید.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود با بیان گستردگی حوزه فعالیت های این شرکت گفت: فعالیتهای شستا تقریبا در صنایع استراتژیک می باشد و همچنین توان مالی بسیار بالا، عملا شستا را به یکی از قدرتمندترین شرکت های اقتصادی ایران تبدیل کرده است؛ لذا این شرکت همیشه مورد طمع سیاسیون و افراد سودجو و فرصت طلب در دولت های مختلف بوده است. این مساله در دولت یازدهم و دوازدهم نیز به وفور دیده می شود؛ بدین صورت که بسیاری از اعضاء ستاد انتخاباتی جناب آقای دکتر روحانی در شرکت های زیرمجموعه آن بکارگیری و دارای مسئولیت شده اند.
خضریان در پایان تصریح کرد: گزارش ها و بررسی های کارشناسی نشان می دهد که علیرغم جایگاه راهبردی این شرکت در اقتصاد ایران و همچنین ماموریت و فلسفه وجودی آن که در تحقق تعهدات سازمان تامین اجتماعی به بیمه شدگان می باشد، شاهد «سوء مدیریت» و «تخلفات گسترده مالی و اداری» در این شرکت و زیر مجموعه های آن می باشیم. لذا ضرورت تحقیق و تفحص از این غول اقتصادی به شدت احساس میگردد؛ مضاف بر اینکه طی یک دهه اخیر دو بار از این شرکت تحقیق و تفحص صورت پذیرفته که یک بار گزارش نهایی قرائت نشده است و بار دیگر نیز خود تحقیق و تفحص بدون پیگیری رها شده است. در این شرایط سوالات متعددی وجود دارد که باید با تحقیق و تفحص از این مجموعه پاسخ مناسبی برای آنها پیدا کرد.
نظر شما